Matematik Doğamızda  Var

Matematik Doğamızda Var

Matematik Doğamızda Var projemiz öğrencilerimize matematiği sevdirmeyi hedeflemektedir. Matematiğin hayatın her alanında yer aldığını hissettirerek öğrencilerimize dersleri günlük hayatla ilişkilendirme fırsatı sunmaktadır.

Projemizde öğrencilerimiz çevre ve alan hesaplayarak kedi evi, kuş yemliği gibi ürünler tasarladılar. Ürünlerini tasarlarken atık malzemeler kullandılar. Tasarladıkları ürünleri evlerinin bahçelerinde , ağaçlarda kullanmaya başlayarak çevrelerindeki hayvan dostlarını beslediler. Storyjumper ile ortaklaşa yazdıkları kitaptada hayvanlarla empati yaparak güzel hikayeler kurguladılar.

Bir çok etkinliğin yapıldığı projemiz doğa ile bütünleşen doğanın içindeki matematiği çözen çocuklar yetiştirmek için güzel bir başlangıç oldu.

16.02.2023 111

16-02-202316-02-202316-02-2023